Computers moeten met enige regelmaat gereinigd worden. Dat komt omdat computers makkelijk veel stof aantrekken, zeker omdat ze veel gebruikt worden.

Sommige computers staan de hele dag aan en trekken daarmee veel stof aan. Computers geven namelijk warmte af en warmte trekt stof aan. Het stof komt niet alleen op de buitenkant van de computer, maar vind ook zijn weg naar binnen. Dat kan bijvoorbeeld via het ventilatiesysteem gebeuren. Wanneer het stof eenmaal in de computer zit, dan zal het daar niet zomaar meer uit verdwijnen. De ventilatoren trekken namelijk niet alleen frisse lucht aan, maar ook stof. De stof kan op een gegeven moment een deken vormen over de apparatuur heen. Ten eerste kunnen door stof geleiden deeltjes tot kortsluiting vormen. Daarnaast kan de deken van de stof er voor zorgen dat de apparatuur warmer wordt, omdat de warmte zich minder makkelijk een weg naar buiten kan vinden. Onderdelen die warm worden gaan minder lang mee.

 

Tegelijkertijd kan het stof wel vervelende gevolgen hebben voor uw computer. Het hoeft niet meteen schadelijk te zijn, maar kan dat op de lange termijn wel zijn. Het is daarom verstandig om de computer met enige regelmaat schoon te maken. Een goed criteria zou bijvoorbeeld jaarlijks zijn.Als u er verstand van heeft zou u zelf kunnen besluiten om de computer schoon te maken. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar haal altijd eerst de stroom van de computer voordat u begint met schoonmaken. Het is dan wel echt belangrijk dat u weet wat u doet en dat u ook weer weet hoe de computer in elkaar moet worden gezet. Anders zou het zomaar kunnen gebeuren dat de computer niet meer werkt nadat u deze heeft schoongemaakt. Dat wilt u ook niet.

 

Ons advies: Laat minimaal 1x per jaar uw PC of laptop deskundig reinigen. Het is het behoud van uw apparatuur!!!