Uw persoonlijke bestanden zijn versleuteld met het CTB-Locker virus?

 

Als u besmet bent met het CTB-Locker virus zal dit virus onmiddelijk uw harddisk en gekoppelde schijven scannen en alle documenten, foto's Outlook-mailboxen etc. versleutelen, en al deze bestandsnamen voorzien van een andere extensie zodat deze bestanden niet meer te benaderen zijn. Vervolgens krijgt u een melding te zien op uw scherm waarin meegedeeld wordt dat uw bestanden versleuteld zijn en alleen tegen betaling van een "losgeld" weer te gebruiken zijn. Ga hier echter nooit op in!! Het is lang niet zeker dat uw bestanden weer ontsleuteld worden, en u helpt op zo'n manier de makers van dat virus door de betaling van het losgeld.

 

Het virus kunnen wij voor u verwijderen, het terughalen van uw bestanden is een heel ander verhaal. We beschikken over enkele programma's die vaak wel resultaat boeken, maar we kunnen geen enkele garantie geven dat het ook lukt om uw bestanden terug te halen.

 

Schermvoorbeeld CTB-Locker virus

 

Het belangrijkste advies wat wij u kunnen geven is: Blijf vooral rustig en zet de PC of laptop onmiddelijk uit! Koppel eventuele externe schijven of USB-sticks los. Neem hierna zo snel mogelijk contact op met een specialist om te zien wat er nog te redden valt.