Onderhoudscontract

Computer onderhoud is een ruim begrip, onderhoud kan tenslotte bestaan uit softwarematig onderhoud maar ook hardwarematig. Voor veel consumenten is softwarematig onderhoud een veel uitgevoerde taak. Niet gebruikte programma’s worden vaak verwijderd, en geregeld worden ook tijdelijke internetbestanden, tijdelijke bestanden e.d. verwijderd. Ook hardwarematige onderhoud is vaak belangrijk. Zo is het reinigen van de computer één van de belangrijkste dingen wat jaarlijks toch wel minimaal 1x terugkeert. Ook het nakijken en controleren van componenten is vaak belangrijk. Is er voldoende geheugen, is de processor nog wel goed dit en meer valt allemaal onder hardwarematige onderhoud.

Ongeacht welke onderhoud, U kunt uiteraard altijd terecht bij ons. Op professionele wijze verrichten wij onderhoudswerkzaamheden welke U noodzakelijk vind.

Wilt u eerst weten wat voor onderhoud in uw geval noodzakelijk is, neem gerust even contact met ons op. Computers welke jaren oud zijn, vereisen vaak onderhoud op basis van software alsmede hardware.

Voor een vast bedrag kunnen wij uw computer vaak weer snel en stabiel laten functioneren zonder al teveel hoge kosten.

Een computer is in veel huishoudens een onmisbaar gebruiksvoorwerp geworden, waar men vrijwel niet meer zonder kan. Helaas worden veel computers slecht onderhouden, waardoor ze niet alleen traag worden, maar ook de kans vergroot wordt om belangrijke data kwijt te raken. Met een preventief onderhoudscontract bij Computerspecialist in Barneveld kunt u deze frustraties voorkomen!

 

Regelmatig onderhoud zorgt voor een verminderde kans op storingen en een gemiddelde langere levensduur.

 


Het volgende is inbegrepen in het onderhoudscontract:

 

• Uw computer wordt 1x per jaar gecontroleerd.
• Verwijderen van tijdelijke, onnodige en overbodige bestanden in het register,
besturingssysteem en op de harddisk.
• Installeren van updates en servicepacks voor uw besturingssysteem, stuurprogramma’s en dergelijke.
• Verwijderen van virussen, spyware, adware, malware en andere hinderlijke ongewenste
software.
• Controle van de processor, werkgeheugen, harddisk en de algemene werking en snelheid van het computersysteem.
• Optimaliseren, defragmenteren en waarnodig afstellen van de prestaties van o.a. de
harddisk en het werkgeheugen.
• De computer aan de binnenzijde volledige stofvrij maken en het vervangen van de koelpasta

 

 

€ 75,00 incl. btw per jaar voor 1 computer.

De voordelen voor u op een rijtje
• Besparen van hoge kosten en langere levensduur van uw computer door regelmatig
periodiek onderhoud.
• U bent verzekerd van een computer met de laatste updates en servicepacks waardoor
uw computer veilig en stabiel blijft.
• Bij werkzaamheden buiten de onderhoudsbeurten om betaalt u geen voorrijkosten.

 

De volgende zaken vallen niet onder het onderhoudscontract
• Installatie, configuratie, reparatie en uitbreiding van nieuwe hardware en/of software.
• Exclusief onderdelen of overige computer en/of software producten en/of diensten.

 

Betaling en duur van het contract
• U kunt het contract per jaar opzeggen.
• De betaling geschiedt vooraf per jaar, u ontvangt daarvoor van ons een factuur.
• Voor het onderhoud zullen wij telefonisch contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

Vereisten
• Uw computer dient uitgerust te zijn met tenminste Windows 10 of hoger en deze dient legitiem ofwel legaal te zijn. Oudere besturingssytemen kunnen we tegen meerprijs upgraden.
• De computer dient op onze locatie te worden afgeleverd op afspraak. Bij u ophalen behoort ook tot de mogelijkheden. Als u meer dan 10 km. bij ons vandaan woont dan plannen we uw PC/laptop in om op te halen als we in de buurt zijn. Dit bespaart u extra kosten.

 

Uitsluiting aansprakelijkheid
• Mocht ons advies met betrekking tot het wel of niet gebruiken van programma’s niet worden nageleefd met daardoor het ontstaan van problemen met uw computer tot gevolg, dan behouden wij ons het recht om het onderhoudscontract tussentijds te beëindigen. Wij zullen dan geen werkzaamheden meer verrichten zoals in het contract opgenomen.
Computerspecialist in Barneveld is niet aansprakelijk voor schade welke het gevolg is van niet goed functionerende apparatuur, software of installaties dan wel het verloren raken van gegevens, data of ander informatie dragend materiaal.
Computerspecialist in Barneveld is niet aansprakelijk voor de gevolgen van ingrepen van derden. Het herstel van hierdoor ontstane schade is niet inbegrepen in het contract en te allen tijde voor eigen rekening.

Aanbiedingen

U kunt bij ons terecht voor nieuwe en gebruikte laptops en computers. Vraag gerust bij ons naar de mogelijkheden, we kunnen (bijna) alles leveren tegen zeer scherpe prijzen. Regelmatig hebben we gebruikte laptops in de aanbieding. Dezen zijn uiteraard nagekeken en voorzien van originele Windows 10 licentie. Ook kunnen wij voor u Office installeren voor aantrekkelijke prijzen.

Op dit moment hebben wij het volgende in de aanbieding:

Heeft u interesse in één of meerdere van onderstaande aanbiedingen? U kunt ons bellen op 06-53290547


Notebook: Lenovo G50-45 (gebruikt)
AMD A8-6410 Processor(AMD A8-6410)
Geheugen 1x 4GB DDR3L 1600
Besturingssysteem Windows 10 Home
Opslag SSD 120GB
Optische Drive
Draadloos netwerk Bluetooth® 4.0; Lenovo BGN Wireless
Camera 720P HD
Graphics AMD R5 M230
Beeldscherm 15.6 HD
 IMG 20220401 130611

€ 200,00 incl. BTW

Notebook: Fujitsu Lifebook S936 (gebruikt)


Processor: Intel Core i5 6200U
Geheugen 8GB
Opslag 240GB SSD
Grafische Kaart: Intel HD Graphics 520
Beeldscherm: 13.30 inch, 16:9, 1920 x 1080 pixels (Touchscreen!!!!)
Besturingssysteem Windows 10 Pro
Gewicht: 1.2kg
Ziet er uit als nieuw!!
Inclusief oplader

 IMG 20220331 102205  

 € 350,00 incl. BTW


Voor alles op deze pagina geldt: Op = Op

Regelmatig hebben wij gebruikte PC's of laptops, bel ons voor het huidige aanbod!

Wat is malware?

Er kan zoveel misgaan via e-mail. Klik je nietsvermoedend op een linkje en ineens springt je computer op zwart. Help! Je computer is geïnfecteerd door malware. Hoe kom je eraan? En: hoe kom je er weer vanaf?

 

Wat is malware?
Malware is een verzamelnaam voor allerlei soorten kwaadaardige en schadelijke software. Ongevraagd en onopgemerkt slaagt die erin zich op jouw computer te installeren.

Een infectie met malware kan vervelende en verstrekkende, gevolgen hebben. Verspreiders van malware kunnen bijvoorbeeld proberen om je bank- en inloggegevens te bemachtigen of de hand te leggen op privacygevoelige informatie, zoals het nummer van je creditcard. Maar ook is je identiteit te bemachtigen via malware, waarna er identiteitsfraude kan worden gepleegd. De financiële gevolgen zijn dan niet te overzien. Malware op je computer kan er ook voor zorgen dat je firewall of antivirus op afstand uitgeschakeld wordt. Daardoor wordt er niks meer gedetecteerd en wordt de deur opengezet voor andere kwaadwillende programma’s. Hierdoor wordt je computer binnen de kortste keren een broedplaats van virussen en spyware.

 

Hoe wordt je computer besmet met malware?
Je computer wordt besmet met malware door bijvoorbeeld gratis software of shareware (muziekbestanden, videobestanden, etc.). Dit is aan de buitenkant niet te zien. Je komt er pas achter als je computer al besmet is, en het dus te laat is. Op welke andere manieren kan malware je computer binnensluipen? 

  • Tijdens het internetten krijg je een pop-up die meldt dat er een virus op je  computer is aangetroffen. In diezelfde pop-up wordt een viruskiller aangeboden die je gratis op je computer kan installeren. Maar dit is geen programma om virussen mee te verwijderen. Je installeert malware op je pc. Ook een online scan van je computer kan fraudeurs toegang tot al je bestanden geven.
  • Je ontvangt een e-mail met het verzoek een update te installeren. Je installeert die zogenaamde update, niet wetende dat dit malware is waarmee criminelen mee kunnen kijken in je computer.
  • Je moet speciale software installeren om bepaalde bestanden te kunnen bekijken, zoals een filmpje waar een besmette plug-in voor nodig is. Ook foto’s die rondgestuurd worden kunnen malware bevatten. Kijk dus goed of u de afzender kent voordat u iets opent.
  • Via social media krijg je een bericht of een link toegestuurd waarin gemeld wordt dat er foto’s of video’s van jou of de afzender online staan. Klikken op de link geeft je toegang tot die beelden. Maar ondertussen raakt jouw computer besmet!

    Uiteraard bevat niet elke download malware maar het is wel zo dat malware vaak gedownload wordt via bestanden via Internet. 

Er zijn verschillende soorten malware, die voor veel ellende kunnen zorgen.

Banking malware
Je ontvangt een mailtje zogenaamd van bijvoorbeeld het CJIB: je hebt een boete. Met tegenzin klik je op de link. Zonder dat je iets merkt sluipt een virus je computer binnen. Hierdoor kunnen criminelen met je meekijken als je internetbankiert terwijl jij niets in de gaten hebt. Het overkomt Mariëlle. Zij heeft het geluk dat haar bank detecteert dat er banking malware op haar computer zit. De criminelen slaan een week later toe en proberen 2700 euro over te maken naar hun bankrekening. De bank belt direct met Mariëlle en kunnen de betaling tegenhouden. Voor Mariëlle loopt het gelukkig goed af.

Zorg er dus voor dat je computer goed beschermd is en dat je niet zomaar je gegevens invult op sites die je niet kent, of op sites van instanties waarvan je eigenlijk geen mail verwacht. Ben je de dupe geworden van deze malware, en is er buiten jouw schuld om geld van je rekening gehaald? Dan is er een kans dat de bank je geld terugstort.

Ransomware
Ransomware is een chantagemethode op internet door middel van malware. Letterlijk vertaald betekent ransom: losgeld. Ransomware is een programma dat een computer (of gegevens die erop staan) blokkeert en vervolgens van de gebruiker geld vraagt om de computer weer te 'bevrijden'.

Een voorbeeld: je zit achter je pc en krijgt een mailtje. Je klikt op een link in de e-mail. Vervolgens gebeurt er niets. Als je dan je computer afsluit en de volgende keer weer opstart, krijg je een melding dat de politie je computer heeft vergrendeld omdat er kinderporno op staat. Jij bent verdachte en daarom moet er een boete betaald worden. Als je betaalt, kun je de computer weer gebruiken én ontloop je strafvervolging. Dit gijzelvirus of ransomware lijkt echt ernstig. Maar wie ransomware op zijn computer heeft, is voor de politie geen verdachte. De criminelen zijn alleen maar uit op je geld. Betalen blijkt echter niet tot ontsluiting van de computer te leiden, zo waarschuwt de Nederlandse overheid

Dit is een oud virus waar helaas nog steeds mensen de dupe van worden. Recentelijk krijgen we bij Opgelicht?! meldingen dat het ook via Android-telefoons verspreid wordt. Het ‘politievirus’ wordt niet alleen maar verspreid via e-mail, maar ook via openbare netwerken, zoals in de trein of horecagelegenheden. Zorg dus dat ook je telefoon en tablet goed beveiligd zijn, met name op openbare netwerken.

Cryptoware
Cryptoware is de meest agressieve vorm van malware. Het is een schadelijk virus dat je server of computer binnensluipt en daarbij je bestanden versleuteld, oftewel encrypten. Het gevolg is dat al je bestanden versleuteld zijn, waardoor jij er niet meer bij kunt. Je moet ‘losgeld’ betalen aan de verspreiders van het virus. Je bestanden zouden weer ontgrendeld worden zodra je betaald hebt. Deze gijzelingssoftware kan ook andere computers in hoog tempo besmetten. 

Schoonheidsspecialist Eric werd het slachtoffer van cryptoware. Op zijn computer stond en alle klantgegevens en veel privébestanden. De hele boekhouding stond op de pc van de partner van Erik. Ook zijn bestanden op Dropbox en een andere cloud werden geïnfecteerd. De ingeschakelde specialist kon een paar bestanden redden. Totale kosten voor het repareren van zijn computer: 800 euro.

Maar wat moet je doen als je perse bij je bestanden wilt
Betaling lijkt de enige optie. Helaas biedt dit niet de garantie dat je weer volledig toegang hebt tot al je bestanden. Het komt voor dat de bestanden versleuteld blijven, ondanks betaling. De politie kan meestal de ‘sleutels’ waarmee de bestanden ontgrendeld kunnen worden niet achterhalen. En de code breken is onmogelijk. Doe je niets, dan ben je helaas dus je bestanden kwijt.

Spyware
Spyware scant de bestanden op uw harde schijf. Deze malware installeert ongemerkt ook andere varianten van spyware, terwijl u bijvoorbeeld op internet surft. Als jij je bestanden vervolgens doorzoekt, worden de meest vertrouwelijke en belangrijke bestanden doorgestuurd naar criminelen. Die misbruiken uw gegeven om (betaal)transacties in jouw naam uit te voeren, of jouw gegevens worden doorverkocht aan andere fraudeurs.

Tips om besmetting met malware te voorkomen
Om veilig te internetten zonder dat criminelen toegang krijgen tot je computer is een goede computerbeveiliging noodzakelijk. Hierdoor blijven de bestanden op uw computer ook veilig en zijn ze niet toegankelijk voor derden.

  • Zorg dat je de laatste updates van je besturingssysteem op je computer hebt geïnstalleerd.
  • Controleer of je werkt met de recentste versie van je internetbrowser. En dat het beveiligingsniveau hoog genoeg is. Dit kun je controleren bij de opties van je browser.
  • Internet je via Wi-Fi? Zorg er dan voor dat je dit doet met een beveiligde verbinding.
  • Installeer een recente versie van een beveiligingssoftware, zoals antivirusprogramma’s, firewall, spamfilters of programma’s tegen malware.